Wat is muziek op schoot

Wat voorop staat bij de muziek op schoot lessen is samen plezier maken. Samen met je kind zingen, schootspelletjes doen, stappen en dansen op muziek en spelen op passende muziekinstrumentjes. Samen een momentje in de week alle aandacht voor elkaar.

Al spelend en ontdekkend worden alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. En dat is toch maar mooi meegenomen!
De taalontwikkeling is een van de meest zichtbare; baby’s herkennen al heel vroeg melodieën een taalpatronen en wanneer je je daar bewust van bent en je al spelend, zingend en sprekend deze aanleg stimuleert zal je kind daar zijn hele leven profijt van hebben.
De taalontwikkeling ligt namelijk heel dicht bij de muzikale ontwikkeling en als je zingt en praat tegen je kindje leert het woorden, taalstructuren en communicatie begrijpen. Door zingen wordt het taalbegrip gestimuleerd.

Naast de taalontwikkeling stimuleer je ook de motorische, zintuiglijke, intellectuele, sociale en emotionele ontwikkeling. Bindmiddel hierin is de muziek. Muziek is bij alle activiteiten het vertrekpunt en het middel om de ontwikkeling te stimuleren.

De kinderen worden zoveel mogelijk naar leeftijd ingedeeld. Zo kan de cursus zoveel mogelijk aansluiten bij de ontwikkelingsfase van het kind.

De jongste baby’s (6 mnd tot 1,5) zijn nieuwsgierig en hebben behoefte aan beweging en aanraking. Door muzikale klankspelletjes, aanraakspelletjes en schoot-en draagspelletjes worden deze behoeften gestimuleerd.

De dreumesen (1,5 tot 2,5) zijn gek op kiekeboe-muziek, ontdekken en bewegen. Kinderen leren door gebruik te maken van al hun zintuigen. Door gebruik te maken van verschillende klanken, materialen, vormen, kleuren, beweging, afwisseling en herhaling wordt dit gestimuleerd.

De peuters ( 2,5 tot 4) houden meer van afwisseling en fantasiespel. Ook beginnen deze kinderen al goed zelf mee te zingen en kunnen ze al steeds gerichter “spelen” op de muziekinstrumenten.

Wanneer het niet mogelijk is aparte groepen te maken zullen de groepen gecombineerd worden.

Praktische informatie kunt u vinden in het menu onder het kopje cursussen.

Wilt u nog meer weten over muziek op schoot in het algemeen, neem dan eens een kijkje op de pagina:

www.muziekmethetjongekind.nl