Djoeke Wisman

Muziek neemt al heel lang een belangrijke plek in mijn leven in. Vanaf dat ik een jaar of 4 was ontdekte ik een oude blokfluit bij ons thuis. Ik vond het geweldig om hier op te spelen en leerde mezelf liedjes.
Toen mijn vingers lang genoeg waren mocht ik eindelijk op dwarsfluitles. Ik kan me niet meer herinneren waarom ik dwarsfluit wilde leren spelen, voor mijn gevoel heb ik dat altijd gewild.
Ik ging op les en speelde mee bij de plaatselijke harmonievereniging.
Zo rond mijn 16e ging ik nadenken over wat ik na de HAVO wilde gaan doen. Zo kwam de opleiding Schoolmuziek (tegenwoordig opleiding Docent Muziek) op mijn pad. Ook kon ik tijdens deze opleiding aan het conservatorium bijles krijgen op de dwarsfluit. Dit ging echter zo goed dat ik twee jaar later ook ben begonnen met de opleiding Docerend Musicus Dwarsfluit.
In respectievelijk 2000 en 2003 heb ik voor beide opleidingen mijn diploma behaald.

Maar toen was ik nog niet uitgeleerd…. Ik had inmiddels wel ontdekt dat ik het lesgeven aan kinderen heel erg leuk vond. Ik dirigeerde het kinderkoor de Ketelbinkies in Medemblik en in 2000 ben ik begonnen met werken als AMV-docent (algemene muzikale vorming) en dwarsfluitdocent op de muziekschool van Wognum. Daar heb ik ruim 15 jaar gewerkt.
Maar zoals ik al zei, ik was nog niet uitgeleerd. In 2003 ben ik begonnen aan de PABO opleiding. In 2005 heb ik mijn PABO diploma gehaald en na eerst veel te hebben ingevallen werk ik inmiddels alweer een aantal jaar als groepsleerkracht op Jenaplanschool De Zilvermeeuw in Wieringerwerf. Daar werk ik samen met mijn duo in de Middenbouw groep. ( groep 3,4 en 5)

In mijn vrije tijd speel ik al sinds mijn conservatorium tijd met mijn vriendinnen in het fluitkwartet DJINJA. We proberen nog steeds, ondanks de drukte met jonge kinderen, regelmatig samen te spelen en concertjes te geven. Ook heb ik bijna 10 jaar gespeeld in het symfonie orkest Con Brio uit Amsterdam. Verder speel ik regelmatig mee op de dwarsfluit bij koren in de buurt . Dit vind ik allemaal ontzettend leuk om te doen.

In juni 2016 ben ik begonnen met de Post-HBO docentenopleiding Muziek op Schoot. Inmiddels heb ik ook voor deze opleiding mijn diploma behaald en mag ik mij nu ook een bevoegd docent muziek op schoot noemen!

Omdat ik veel verschillende werkzaamheden combineer moet ik mijn tijd goed indelen.
Op dit moment geef ik op maandag cursussen “muzikale basisvorming” voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar in denCultuurschuur in Wieringerwerf. En op woensdagochtend geef ik de cursus “ Muziek op Schoot”. Ook in de cultuurschuur.
Verder geef ik nog kleuterlessen muziek op een basisschool die de subsidie “muziekimpuls” heeft gekregen. Dit doe ik in samenwerking met muziekschool de Vuurvogel.

Tot zover…..
Groetjes Djoeke